ИНТЕРИНТЕЛЕКТ ООД е фирма с дългогодишни традиции. Създадена е през 1991 г., а през 1992 г. започва активна издателска дейност, чието начало е поставено с нулевия брой на сп. "Експерт". Списанието е насочено изцяло към практиката и е първото по рода си в издателската сфера.

Проблемите на безопасността и здравето при работа, които ставаха все по-актуални в нашата страна, наложиха създаването през 1997 г. на бюлетин "Безопасност и здраве при работа".

За да бъдат изчерпателно обхванати въпросите, свързани с данъчното законодателство, през 1998 г. започна издаването на ново списание - "Данъчен експерт". През същата година (1998) ИНТЕРИНТЕЛЕКТ ООД разшири своята дейност, включвайки семинарното обучение в обхвата на своите приоритети.

Към днешна дата фирмата е от водещите в областта на организирането и провеждането на курсове за обучение в най-актуалната за определен момент проблематика от всички сфери на националната икономика. Вече са традиция семинарите по безопасност и здраве при работа, (за които фирмата има лиценз от ИА "Главна инспекция по труда"), по счетоводни и данъчни въпроси, по проблемите на трудовото законодателство и социалното осигуряване, семинарите по здравен мениджмънт, както и по редица други теми , представляващи интерес за нашите клиенти.

Хиляди са специалистите, преминали курсове за обучение, проведени от фирмата в Слънчев бряг, Златни пясъци, Обзор, Несебър, Пампорово, Боровец, Троян, курортен комплекс Чифлика, Велинград, Банско, Трявна, Сандански, София и др. Голям е броят на участниците в семинарите, организирани от ИНТЕРИНТЕЛЕКТ ООД в Турция - Анталия, Кушадасъ, в Италия, в Испания - Коста Брава, Коста дел Сол, Канараските Острови (о-в Тенерифе) и Палма де Майорка, както и в Тайланд, Куба, Дубай и др.

Запазвайки традиционните теми и места за провеждане на семинари, фирмата продължава разширяването на дейността си в тази област, като ще включва курсове за обучение по нова проблематика в други градове и курорти в страната и чужбина.

Петнадесетгодишната история на издателската дейност на ИНТЕРИНТЕЛЕКТ ООД включва широк кръг от издания, свързани с тематиката на списанията, които са посветени на актуални проблеми и имат за автори или съставители висококвалифицирани специалисти.

Ще правим най-доброто, за да останем най-добрите!